Kultusbänd Ursula salgab maha oma kunagise hiti: oleme nüüd targemad

MUSA portaal
Copy
Foto ajast, mil ansambel Ursula menukaid kontserte andis
Foto ajast, mil ansambel Ursula menukaid kontserte andis Foto: Mihkel Maripuu

Ansambli Ursula tähelepanelik fänn avastas suureks rõõmuks, et nad on enda loomingu Spotifysse üles pannud. Platvormilt võib leida kollektiivi mõlemad albumid, ent ühe kauamängiva üks hittlugu on välja jäetud. Miks lugu «Neeger» uuele ringile ei valitud, selgitab bändi laulja Johannes Naan.

«Panime tõesti lood Spotifysse üles,» ütles bändi laulja Johannes Naan. «Tõenäoliselt võib põhjust otsida nartsissismi ja keskeakriisi segust. Kuna meile endale meeldib vahel, nostalgiast tulenevalt, täielikku rämpsu kuulata, siis mõtlesime, et äkki on inimesi, kes mõne meie loo osas sarnaselt tunnevad.»

Naani sõnul on «Neeger» teadlikult välja jäetud. «Kui me ta kunagi tegime, võtsime sõnad lihtsalt Busta Rhymesi loost – tundus lihtsam, kui ise sõnu kirjutada. Hilisteismelistena ei teadvustanud me endale, et keegi võiks seda rassistlikult võtta. See ei ole vabandus – me oleks pidanud sellest aru saama juba siis.»
 Ansambel Ursula jõudis pea viieaastase tegutsemise jooksul välja anda kaks albumit.
 Ansambel Ursula jõudis pea viieaastase tegutsemise jooksul välja anda kaks albumit. Foto: Mihkel Maripuu

Ajaga väärtushinnangud muutuvad

Naan leiab, et nad on tänaseks, 15 aastat vanemana grammi võrra targemad. «Meie vaade maailmale ei ole ajas muutunud – rassismil, seksismil, homofoobial või mis iganes muul sarnasel saastal ei tohiks maailmas kohta olla –, kuid mõistame täna ehk natukene paremini, mis on sõna mõju. Mõte sellest, et keegi võiks meie lugu rassistlikult võtta, ajab meid iiveldama, mistõttu jätsime selle voogedastusplatvormidelt lihtsalt välja.»
 
Meenuta nostalgilisi Ursula hitte:
 
 

Urusla tegutses aastatel 2003–2007, mille jooksul anti välja kaks albumit: «Annamemenõu» (2005) ja «Armastan end aeglaselt» (2006). Samuti panid nad kinni Noortebändi konkursi 2004. aastal.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles