VAATA ⟩ Tallinn Music Weeki avapidu toob lavale tuliuut muusikat

MUSA portaal
Copy
Daniel Levi ja Sander Möldri ühine kontsert klubis LAEV 2021. aastal
Daniel Levi ja Sander Möldri ühine kontsert klubis LAEV 2021. aastal Foto: Ken Mürk

Tallinn Music Weeki avaõhtul, 30. septembril, tulevad Kultuurikatlas esmaettekandele Liisa Hõbepappeli uudisteos, rahvusvaheline projekt Erki Pärnoja ja Jonas Kaarnametsa osalusel ning Sander Möldri album.

Koostöös Eesti Kontserdiga tuleb Kultuurikatla mustas saalis esmaettekandele helilooja Liisa Hõbepappeli teos «Sina armas oled manner», mis valmis spetsiaalselt Tallinn Music Weekiks. Helilooja sõnul tegeles ta seda luues n-ö muusika abil mittemuusikaliste nähtuste kirjeldamisega, põimides nii konventsionaalseid kui ka uuenduslikke väljendusvahendeid. Hõbepappeli uudisteose kannab ette Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali 2020 aastapreemia laureaat ning värske rahvusvahelise klaverikammermuusika konkursi «Tallinn 2021» võitja Trio ’95. Selle koosseisu kuuluvad pianist Rasmus Andreas Raide, viiuldaja Robert Traksmann ja tšellist Marcel Johannes Kits. Trio esituses kõlab ka Tõnu Kõrvitsa «Unesulased».

Liisa Hõbepappel
Liisa Hõbepappel Foto: Pressifoto

Esmaesitlusele tuleb ka rahvusvaheline ühisprojekt «Themes For Great Cities: Tallinn». Eesti muusikud Jonas Kaarnamets ja Erki Pärnoja on ühendanud jõud Taani bändi Mew laulja Jonas Bjerre ning ameeriklasest muusiku ja ajakirjaniku Alex Maiologa. Nädal enne TMW esinemist veedetakse üheskoos Tallinnas, salvestades teose jaoks linnahelisid ja ning uurides heliuuendajate Karlheinz Stockhauseni, Delia Derbyshire’i ja Brian Eno «leitud helide» strateegiaid. Teose «Themes For Great Cities: Tallinn» visuaali loob videokunstnik Alyona Movko-Mägi.

«Themes For Great Cities: Tallinna» moodustavad Erki Pärnoja ja Jonas Kaarnamets Eestist, Jonas Bjerre Taanist ning Alex Maiolo USAst
«Themes For Great Cities: Tallinna» moodustavad Erki Pärnoja ja Jonas Kaarnamets Eestist, Jonas Bjerre Taanist ning Alex Maiolo USAst Foto: Pressifoto/TMW

TMW avaõhtu teine pool katelde saalis on helilooja ja produtsendi Sander Möldri uue koostööde kogumikalbumi «TIKS 086» esitluskontserdi päralt. Koos Möldri, kitarristi Frederik Küütsi ja bassisti Siim Avango bändiga astuvad lavale suvest ja puhkamisest inspireeritud plaadi lugudes kaasa löövad Eesti lauljad Daniel Levi, Stefan, Marie Vaigla ja Jon Hazel. Rootsist lennutatakse kohale Aron Blom ja EZEE ning Saksamaalt Emily Roberts.

TMW 2021 avaõhtu juhatavad tervituskõnedega sisse Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, Telia Eesti juht Robert Pajos ning TMW asutaja ja peakorraldaja Helen Sildna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles