FESTIVAL ⟩ Raplas saab veel festivalisuve nautida, täna algab SÄRIN

MUSA portaal
Copy
Lexsoul Dancemachine
Lexsoul Dancemachine Foto: Marleen Muhuste

Kultuurifestival SÄRIN toimub sel aastal viiendat korda 10. - 11. septembril Raplas Kultuuriklubis BAAS, taaskord fookuses Raplaga seotud tuntud loovinimesed.

«Festival toob kokku filmi, muusika, teatri, kunsti ning kirjanduse loojad ja kultuurisõbrad nii Raplamaalt kui ka mujalt Eestist. SÄRINA eesmärgiks on pakkuda elamusi erinevas vanuses inimestele ja tuua väikesesse linna särisevat elurõõmu,» ütleb peakorraldaja Maili Metssalu. «Koroonaaeg on olnud korraldajatele katsumusterohke, kuid teeme enda poolt kõik, et saaksime niivõrd eriilmelist ja hingestatud kultuuri oma inimestele pakkuda ohutult. Kohtumisrõõm on toonud selle vägeva särina igal juhul juba sisse»

Sel aastal astuvad festivali lavadel üles muusikaprogrammis NOËP DJ-set, Lexsoul Dancemachine, Mari Kalkun, Sten-Olle ja Kangelased, Machete, Rahel, Ans. Andur, RÜÜT, Karolin Kõrre ja bänd, MAAKUU, Tradimus, toimub Aliase suvelõpupiknik, samuti astuvad muusikapulti Raadio Kohila Videodisco, DJ Siim Solman, DJ Kristjan Rohioja, DJ Reigo Andok. Lisaks toimub Jazziklubi eri: Titoks.

Lisaks muusikale pakub teatrielamust Anna-Kristin Peterson ja Riinimanda teater. Lisaks saab osa teatrivestlusest: Rapla mehed Linnateatris. Kirjanduselamust pakuvad seekord Triin Soomets ja Teet Raik. Samuti saab kogeda eesti luuleklassika heliruumi - luuletaja Anneliis Kõivu looming, mis on ühenduses muusikaga. 

Lisaks muusikale, teatrile ja kirjandusele on oma koht ka milmiprogrammil, mis toob kinolinale filmikunsti meistriteosed Richard Sidey «Elementa» ning Perttu Saksa «Looma kujutise», millele eelneb Öökulli akadeemia Lauri Laanistoga. Saab näha Sander Loite ja Ove Mustingu filmi Nicaragua kanali ehitamisest, kus filmiautoriga vestlevad keskkonnateemadel Kristo Elias ja Lennart Lennuk. Samuti on võimalus vaadata Madis Reimundi filmi «Kastist väljas. Konstantin Vassiljev», mida omalt poolt kommenteerib Sander Jürjens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles