UUS ALBUM Maarja Nuut esitleb uut albumit eriliste kontsertidega

MUSA portaal
Copy
Maarja Nuut
Maarja Nuut Foto: Taavi Arus

Eestis ja maailmas kõrgelt hinnatud omapärase etnomuusika poolest tuntud Maarja Nuut on valmis saanud kolmanda sooloalbumi «Hinged» ning tutvustab seda publikule eriliste kontsertidega.

Ajendatuna uudishimust jätkab Maarja Nuut värskel albumil katsetusi muusikaliste keelte, tehnikate ja väljendusviisidega, põimides neid oma isikupäraselt kütkestavasse kunsti. «Hinged» peegeldab möödunud aastat, mil Maarja piiride sulgudes maale pages.

«Tekkis seletamatu tung harida maad ja ootamas oli vanaemalt päritud talu. Läbimatu võsa puhastamisest ja paksult kola täis hoonete sorteerimisest sai justkui üks pikk rituaal, kus tuli otsa vaadata kihtidele, mis põlvkondade vältel talletunud olid,» räägib muusik. «Vahepealse tuulutusena veetsin aega oma mereäärses Kopli stuudios üsna juhuslikult modulaarsüntesaatoreid ühendades, sinna juurde kaasa ümisedes või pobisedes.»

«Spontaansetest mõttepeegeldustest ja kujuteldavatest kohtumistest lahkunud sugulastega sündiski «Hinged»», lisab Maarja.

Maarja Nuudi uut kava «Hinged» kuuleb 4. septembril Üle Heli festivalil Aparaaditehases Tartus ning albumi esitluskontsert toimub 19. septembril Sveta baaris Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles