UUS MUSA ⟩ WATEVA avaldas debüütalbumi: seletamatu ilu keset kaost

MUSA portaal
Copy
WATEVA avaldas kauaoodatud debüütalbimi
WATEVA avaldas kauaoodatud debüütalbimi Foto: Rauno Liivand

Kõrge lennuga elektroonilise muusika kollektiiv WATEVA avaldas kauaoodatud debüütalbumi «Disposable Society». Tegemist on postapokalüptilise kontseptalbumiga, millelt leiab 13 eriilmelist lugu, kus teevad kaasa mitmed tuntud vokalistid.

«Disposable Society» on postapokalüptiline kontseptalbum, mille eesmärk on tuua tähelepanu tarbimisele ning sellele, kuidas see inimkonda ja planeeti Maa pikas perspektiivis mõjutab. Värskelt ilmunud albumi nime saamise lugu ulatub aastasse 2019, mil koos Mannaga albumi nimilugu «Disposable Society» kirjutati. WATEVA liikmed Hugo Martin Maasikas ja Kris Evan Säde kujutasid ette maailma 1000 aasta pärast; aega, kui kõik on ära raisatud ja puuduvad riigipiirid, võimunäljas korporatsioonid, poliitika ja keskkonnareostus.

«Kui olime Mannaga stuudios, hakkasime rääkima kliimast ja praegusest olukorrast maailmas üleüldiselt. Iga albumil olev lugu esindab hetke kellegi elust, mis tulevikumaailmas veel endiselt Maa peal olemas on ja jutustab erinevatest perspektiividest lühikesi lugusid,» räägib Hugo Martin Maasikas maineka Hollandi plaadifirma Heroic alt ilmunud helikandjast. Album on saanud mõjutusi ka viimase kahe aasta jooksul maailmas toimunust – seletamatust ilust keset kaost, nagu muusikud seda tõlgendasid –, mis neid albumi kirjutamise ajal inspireeris.

«Disposable Society» koondab enda alla 13 eriilmelist lugu, mis moodustavad helikandjat järjest kuulates tervikliku kõlapildi. Maasikas ja Säde lasid end albumit kirjutades loomingulistest piiridest vabaks. Lisaks WATEVA-le omastele energilistele house-muusika elementidele kostub albumil nii melanhooliat («Marabù»), kui ka techno («Burn Out») ja eri kultuuride mõjutusi. Albumil teevad vokalistidena kaasa Manna, NOËP, Karl Killing, Emily J, Asena, Daniel Levi, Stefan ja Donkong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles